Grupul german Allianz, care detine 55,5% din firma italiana de asigurari RAS, intentioneaza sa obtina controlul total asupra acesteia, in cadrul unei tranzactii in valoare de 5 miliarde de euro, a declarat o sursa financiara, confirmand o serie de informatii aparute in presa, informeaza Mediafax.

Publicatia financiara italiana Il Sole 24 Ore a informat recent ca Allianz va cumpara circa 45% din actiunile ordinare RAS pe care nu le detine, precum si 100% din titlurile de economisire ale grupului italian, care, impreuna, totalizeaza circa 5 miliarde de euro (6,2 miliarde de dolari), la pretul pietei. Sursa citata a confirmat existenta unui astfel de plan, dar a precizat ca Allianz nu intentioneaza sa fuzioneze compania RAS cu o alta divizie detinuta in Italia de grupul german - Lloyd Adriatico, cu sediul la Trieste - asa cum informase publicatia. Reprezentantii companiilor RAS si Allianz au refuzat sa comenteze informatiile. Il Sole 24 Ore a mai relatat ca Allianz primeste consultanta pentru aceasta tranzactie din partea bancilor Mediobanca si UniCredito.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri