Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras 2,17 miliarde lei (511 milioane euro) de la 15 banci, in depozite la doua zile pentru care ofera o dobanda de 10% pe an, egala cu cea de politica monetara, a declarat dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

Bancile au participat in numar mare si cu sume consistente pentru ca scadenta depozitelor atrase de banca centrala este de numai doua zile, pana pe 23 aprilie, in ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii din aceasta luna, informeaza NewsIn.

Pe piata monetara dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight scazusera la 8% pe an, sub dobanda de politica monetara de 10% pe an, ca urmare a cresterii lichiditatii din piata pe masura ce bancile si-au constituit mare parte din rezervele minime obligatorii.

Dupa licitatia organizata de BNR, dobanzile pentru o zi au urcat usor, la 9% pe an.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi
(overnight) de 9,01% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,13% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,51% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,63% pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BNR mentine dobanda cheie la 2,5% pe an