Complexul Energetic Rovinari spera sa ia cat mai repede un imprumut de 100 milioane lei de la CEC Bank, pentru a efectua investitii de mediu, a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Davitoiu.
"Saptamana trecuta am inceput negocierile cu cei de la CEC Bank. Speram sa incheiem un acord cat mai repede. Este vorba de un imprumut de 100 milioane lei, pe zece ani, pentru a efectua investitiile de mediu", a precizat Gheorghe Davitoiu, potrivit NewsIn.

Acesta a mai spus ca o parte din investitiile incepute in acest an, de exemplu cele pentru desulfurare, vor fi finalizate in 2011.

Complexul Energetic Rovinari va efectua investitii de circa 110 milioane euro, in 2009, din care 70% vor reprezenta investitiile in mediu, dupa cum a declarat pentru NewsIn, in decembrie 2008, fostul director general al companiei, Laurentiu Ciurel. "Din aceasta suma, 77,5 milioane euro au fost imprumutate de la UniCredit Tiriac Bank, iar restul de circa 32 milioane euro sunt din surse proprii ale companiei. 70% vor fi investitii in mediu, iar restul in retehnologizari", a precizat la acea data Laurentiu Ciurel.

UniCredit Tiriac Bank a aprobat finantarea Complexului Energetic Rovinari cu 77,5 milioane euro, pentru sustinerea primei etape dintr-un program de investitii de mediu de 162,7 milioane euro, in derulare pana in 2012, a anuntat banca la 17 noiembrie 2008.
Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si a fost infiintat la 1 aprilie 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri