"Peter Koob si-a dat demisia. Petru Vaduva si Alexandru Leonard Leca au fost alesi ca membri ai Consiliului de Supraveghere al Unicredit Tiriac Bank. Tot in cadrul sedintei de astazi (miercuri, n.r.), s-a aprobat situatia financiara pe anul trecut, repartizarea profitului si planul de venituri si cheltuieli pe acest an", a declarat, citat de NewsIn, presedintele CS al bancii, Dan Pascariu, fara a da insa detalii privind alcatuirea bugetului pe 2009 al bancii.

Directorul general al bancii, Rasvan Radu, a precizat ca Unicredit Tiriac va folosi intregul profit pe 2008 pentru capitalizare.

Banca a afisat pentru anul trecut un profit net de 358,3 milioane lei (97,29 milioane euro), in crestere cu 37% fata de cel din 2007.

Activele bancii au ajuns la finalul anului trecut la 17,5 miliarde lei (4,39 miliarde euro), cu 36% mai mult decat la finalul lui 2007. Activele totale ale UniCredit Tiriac Bank consolidate cu totalul activelor celorlalte companii la care banca detine participatii se cifrau la 20,3 miliarde lei (5,09 miliarde euro) la finalul anului trecut.

Ion Tiriac a renuntat in 2007 la mandatul de membru in consiliul de administratie al UniCredit Tiriac.

Petru Vaduva, 48 de ani, a fost numit la conducerea mamutului Tiriac Holding la inceputul acestui an, in cariera sa lucrand pentru Bear Stearns sau JP Morgan. El a inlocuit-o la conducerea grupului pe Anca Ioan.

"Profitabilitatea ramane principalul scop al companiilor, in ciuda situatiei din piata, pentru ca pe asta se bazeaza capitalismul. Un alt scop al companiilor este de a avea angajati pregatiti, care sa genereze profit. Eu nu pot sa angajez oameni, daca nu am profit, doar de dragul de a angaja. Statul se ocupa de ajutorul de somaj, nu eu", a declarat recent Petru Vaduva.

Cele mai importante businessuri ale grupului, cu afaceri totale de 0,9 – 1 miliard in 2007 sunt in zona de auto, servicii financiare si investitiile in real estate.