Leul a revenit pe finalul zilei de ieri in apropierea nivelului din seara precedenta, de 4,2450 lei/euro, la finalul unei sedinte linistite, fara multe tranzactii, care au miscat cursul de schimb intr-un interval restrans, dar in mod similar cu evolutia generala a monedelor din regiune.
"Piata este ceva mai linistita, iar cursul de schimb a fluctuat intr-un interval restrans, in general in ton cu regiunea, tranzactiile fiind destul de putine. Cu exceptia unor tranzactii de la pranz care au coborat usor cursul, leul s-a miscat intr-un interval de aproape 1 ban", a declarat, citat de NewsIn, un dealer bancar.

Leul s-a depreciat in primele tranzactii de la 4,24 la 4,2495 lei/euro si, dupa ce a revenit usor sub nivelul initial, cursul de schimb a urcat pana la finalul zilei la aproximativ 4,2450 lei/euro. La 16:45, bancile cumparau un euro cu 4,2445 si il vindeau cu 4,2470 lei.

In regiune, zlotul polonez s-a intarit initial la 4,39 unitati/euro, dupa care cursul de schimb a urcat pana la 4,47 unitati/euro, nivel sub care fluctua pe finalul zilei. Forintul a castigat teren de la 297,40 la 295,20 unitati/euro in prima faza, depreciindu-se ulterior pana la 298,50 forinti/euro.

Cursul de referinta afisat joi de BNR a coborat la 4,2396 lei/euro, dupa o apreciere cu 0,07% a leului fata de nivelul din ziua precedenta. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR marcheaza aprecierea monedei nationale cu peste 3 bani (1%), pana la 3,2441 lei/dolar, de la nivelul de miercuri, de 3,2769 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat in cea mai mare parte a zilei, iar cursul de schimb a urcat treptat pe parcursul sedintei de la 1,2981 la 1,3086 unitati/euro, insa, in ultima parte a zilei, moneda americana s-a apreciat pana la 1,3012 dolari/euro. La 16:45, ora Romaniei, euro era cotat cu 1,3015 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,97% pe an, in scadere pronuntata fata de cel din sedinta anterioara, de 8,09% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 6,56% pe an, de la nivelul de miercuri, de 8,59% pe an.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au scazut semnificativ, la 5,5%-6% pe an, sub dobanda de politica monetara, de 10% pe an, pe fondul sfarsitului perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii de catre bancile comerciale, pe data de 23 a fiecarei luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri