Generali Asigurari si-ar putea majora capitalul social cu 18,1 milioane lei, pana la 138,1 milioane lei pentru indeplinirea obligatiilor legale privind solvabilitatea, potrivit propunerii conducerii ce va fi discutata in adunarea generala a actionarilor din 30 aprilie, a anuntat compania.

Generali Asigurari are in prezent un capital social de 120 milioane lei, potrivit NewsIn.

Majorarea de capital se va face prin emiterea unui numar de 181 milioane actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Presedintele Generali Asigurari, Marie Kovarova, declarase la inceputul lui martie ca majorarea de capital social din acest an vizeaza dezvoltarea activitatii pe segmentul de asigurari de viata.

Necesarul de capital social al Generali pe segmentul de asigurari de viata pentru acest an este de 14,19 milioane lei (3,55 milioane euro), la care ar urma sa se adauge 3,8 milioane lei in 2010, aportul total ridicandu-se astfel la 18,01 milioane lei (4,5 milioane euro) in cei doi ani, se arata in raportul companiei.

Generali Asigurari se asteapta sa obtina in acest an un profit net de 24,59 milioane lei, cu 41% sub nivelul estimat anterior, luand in calcul riscul de anulare de polite din cauza primelor datorate si neincasate de la unii clienti, arata planul pe 2009 propus spre discutie actionarilor. Datele sunt calculate dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Potrivit estimarilor initiale, Generali Asigurari urma sa inregistreze un profit net de 41,93 milioane lei.

Tot pentru acest an, Generali Asigurari si-a revizuit in scadere cu aproape 7% esrimarea volumului de afaceri, la 510,24 milioane lei, de la 547,8 milioane lei, mai arata panul revizuit al companiei.

In aceeasi sedinta se va discuta propunerea privind participarea societatii la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastralor Naturale (PAID).

Actionarii Generali Asigurari vor discuta si despre modificarea actului constitutiv, fiind propusa introducerea unui nou alineat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Soferii tineri platesc RCA redus: vezi planul companiilor de asigurari