Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, a spus ca societatea de administrare isi va reduce capitalul social, fara a preciza suma exacta a operatiunii.

"Allianz-Tiriac Pensii Private a facut cele mai mari investitii pe piata pensiilor private din Romania", a completat Andanut, citat de NewsIn.

In primii doi ani de la lansarea acestei noi piete, companiile au inregistrat pierderi cumulate de 165 milioane lei in 2007 si de 880 milioane lei in 2008. Allianz-Ţiriac Pensii Private are un capital social de 350 milioane lei.

Andanut a explicat ca unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate, pentru a respecta Legea 31/1990, care impune un anumit raport intre capitalul propriu si capitalul social.

Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) cu 1.085.235 de participanti la sfarsitul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri AZT Moderato si AZT Vivace care aveau impreuna, la sfarsitul lui martie, active nete de 26,29 milioane lei. AZT Moderato avea la sfarsitul lui martie active nete de 17,051 milioane lei, iar AZT Vivace de 9,24 milioane lei.