Administratorii de pensii private ar putea acoperi pierderile din surse proprii, daca fondurile acestora nu au atins o rata minima de rentabilitate, potrivit unui proiect de modificare a legii pensiilor private care va fi inaintata Guvernului pana la sfarsitul acestui an.
Legea 411/2004 privind fondurile de pensii obligatorii administrate privat (pilonul II) prevede ca respectivele fonduri trebuie sa asigure o rata minima de rentabilitate, in caz contrar riscand sa-si piarda autorizatia.

"Exista periode mai dificile in viata unei societati. De ce sa retragi autorizatia unei societati, ca apoi sa fie afectata increderea participantilor, daca aceasta nu ajunge la rentabilitatea minima care urmeaza sa fie stabilita? Acest sistem este deja in alte tari si functioneaza. In Bulgaria a fost un caz de genul acesta, administratorul acoperind astfel diferenta", a mentionat presedintele CSSPP, Mircea Oancea, citat de NewsIn.

El a adaugat ca CSSPP are in lucru un proiect de modificare atat a legii pensiilor private obligatorii (Legea 411), cat si a legii pensiilor private facultative (Legea 204) pentru a aduce modificarila la legislatia primara.
Oancea a subliniat ca proiectul va contine tot ceea ce a fost considerat eficient pana in prezent, dar si prevederi suplimentare.

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,2 miliarde lei (283,9 milioane euro) la sfarsitul lui martie, in crestere cu 11,68% fata de luna anterioara, potrivit datelor CSSPP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri