OTP Bank Romania vrea sa acorde credite de 10-15 mil. euro pe luna in 2009

O crestere de 10% a creditarii in 2009, cu finantari de 10-15 milioane de euro pe luna si usoare scaderi ale dobanzilor pe anumite segmente este scenariul OTP Bank Romania pentru anul aflat in desfasurare, potrivit lui Laszlo Diosi, director general al bancii.
„Anul acesta ne vom concentra pe creditele pentru IMM-uri, mai ales in domenii cum sunt agricultura, energia, dar si pe cele ipotecare pentru persoanele fizice. Credem ca imprumuturile vor fi in valoare de 10-15 milioane de euro pe luna in 2009”, a declarat Diosi.

In ceea ce priveste dobanzile la credite, Diosi crede ca vor avea loc scdaderi ale dobanzilor la creditele in lei oferite companiilor. „Pentru dobanzile in euro acordate companiilor, nu stiu exact ce se va intampla la aceasta data fiind greu de spus, insa ar putea avea loc anumite ajustari in jos ale dobanzilor, dar nu unele semnificative”, a mai spus directorul general al OTP Bank Romania.

In ceea ce priveste dobanzile creditelor acordate persoanelor fizice, pe segmentul imprumuturilor in lei, Disoi nu crede ca vor avea loc scaderi ale dobanzilor din cauza costurilor de risc. In acelasi timp, pe partea de euro, Disoi vede mici scaderi ale dobaznilor in 2009, insa a tinut sa mentioneze ca, si pe acest segment, costurile de risc au o influenta foarte mare.

Anul trecut OTP Romania a avut o crestere de peste 15% a soldului creditelor in 2008 pana la 1,2 miliarde de euro comparativ cu anul precedent. .

OTP Bank Romania este subsidiara OTP Bank, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala si de Est. In afara Ungariei, OTP Bank are operatiuni in alte 8 tari: Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia si Serbia. OTP Group deserveste aproape 12 milioane de clienti, prin intermediul a 1.500 de unitati teritoriale, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul sau de canale electronice.

La nivel de grup cresterea profitului net a fost de 5% comparativ cu nivelul din 2007, profitul inregistrat fiind de jumatate de miliard de euro, iar pentru anul in curs profitul tintit estimat este de asemenea de jumatate miliard de euro.

Totodata la nivel de grup, rezervele de lichiditati au atins nivelul de 1,4 miliarde de euro. „Aceste reverve constituie reverve suficiente pentru imprumuturi in urmatorii 1-2 ani”, a comentat Disosi.

In Romania OTP Bank are 105 sucursale pe intregul teritoriu Romaniei si se pregateste sa o deschida pe cea de-a 106 unitate bancara.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri