Agentia de evaluare financiara Standard&Poors a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul general pe termen lung, "BB minus", acordat Bancii Comerciale Romane (BCR), ceea ce inseamna ca nivelul calificativului ar putea urca in scurt timp cu cel putin o treapta. "Plasarea sub supraveghere reflecta asteptarile Standard&Poors potrivit carora privatizarea BCR va fi incheiata in urmatoarele luni si va avea ca rezultat aparitia unui important actionar strategic strain. Amploarea impactului pozitiv al schimbarii structurii actionariatului va depinde de sprijinul si angajamentul noului proprietar si de influenta acestuia asupra strategiei pe termen lung a bancii si, implicit, asupra profilului sau financiar si de afaceri", a declarat intr-un comunicat analistul S&P Irina Penkina.

Ratingurile generale se refera la capacitatea si vointa unui debitor de a-si achita obligatiile curente, dar nu se refera la vreo obligatie anume a companiei evaluate.

BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de active, cu un nivel de 277.800 miliarde de lei (circa 7,7 miliarde de euro), la finele lunii iunie, cota de piata fiind de 26% la active, 25% la credite si 28% la depozite. Statul roman detine circa 37% din actiunile bancii, BERD si International Finance Corporation impart in mod egal un pachet de 25% plus doua actiuni, iar cinci societati de investitii financiare (SIF) controleaza 30,12% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri