Actionarii Generali Asigurari au hotarat majorarea capitalului social cu 8%, pana la 129,45 milioane lei, prin emiterea a 94,5 milioane de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,10 lei, a anuntat compania.
In prezent, Generali Asigurari are un capital social de 120 milioane lei.

Decizia a fost luata intr-o sedinta din 30 aprilie, unde actionarii au mai decis participarea Generali Asigurari la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) cu 1% din capitalul social al acestuia, care va fi de cel putin 12 milioane euro.

"Intrucat compania a inregistrat rezultate financiare bune in anul 2008, majorarea de capital actuala este considerata a fi suficienta pentru indeplinirea obligatiilor legale privind solvabilitatea", a declarat presedintele-director general al Generali Asigurari, Marie Kovarova.

Actionarii au mai aprobat situatiile financiare pe anul 2008 si bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009.

Compania a raportat vanzari totale de 417,5 milioane lei (aproximativ 113,4 milioane euro) aferente anului trecut, in crestere cu 9% fata de 2007, pe fondul avansului semnificativ inregistrat pe segmentul asigurarilor de viata.

Generali Asigurari se asteapta sa obtina in acest an un profit net de 24,59 milioane lei, cu 41% sub nivelul estimat anterior, luand in calcul riscul anularii de polite din cauza primelor datorate si neincasate de la unii clienti, potrivit planului pe 2009. Datele sunt calculate dupa standardele internationale de raportare financiara (IFRS).

Tot pentru acest an, Generali Asigurari si-a revizuit in scadere cu aproape 7% estimarea volumului de afaceri, la 510,24 milioane lei, de la 547,8 milioane lei, mai arata planul revizuit al companiei.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) declarase, la inceputul lunii trecute, ca aproximativ 20 de asiguratori anuntasera ca vor sa participe la constituirea Pool-ului.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor se va constitui ca o societate comerciala de asigurare-reasigurare, iar in actionariat trebuie sa se asocieze cel putin sapte asiguratori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Soferii tineri platesc RCA redus: vezi planul companiilor de asigurari