Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 6 luni, in valoare de 2,029 miliarde lei (484 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,50%, similar celui acceptat la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale.
Finantele au atras putin mai mult decat suma de 2 miliarde lei anuntata initial. Randamentul maxim acceptat a fost tot de 11,50% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de 3,192 miliarde lei (761 milioane euro), conform NewsIn.

La sedinta anterioara, din 13 aprilie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 6 luni, de 2,759 miliarde lei (669 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,50%.

Pentru luna mai, MFP si-a programat sa emita titluri de stat de 6 miliarde lei. Finantele au atras in primele patru luni din 2009 circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Statul trebuie sa imprumute anul acesta 87 miliarde de lei