Grupul austriac de asigurari Uniqa va relansa asigurarile de viata, odata cu infiintarea companiei Uniqa Life in toamna acestui an, pe fondul unui potential mare de dezvoltare pe care il are aceasta piata in Romania, pe termen lung, a anuntat grupul.

Compania Unita, pe care Uniqa a preluat-o, nu mai are in portofoliu asigurari de viata din 2005, iar potrivit legislatiei in vigoare este nevoie de infiintarea unei alte companii pentru acest tip de asigurari.

"Asigurarile de viata au un mare potential pe termen lung in Romania. Pe acest segment, beneficiem si de experienta locala a Unita, care a fost unul dintre pionierii in asigurari de viata, la care se adauga know-how-ul oferit de grup", a declarat Andreas Brandstetter, membru al boardului Uniqa Group Austria.

Unita a inceput inca de anul trecut reechilibrarea portofoliului pe segmentul de asigurari generale, si orientarea intr-o mai mare masura pe asigurarile facultative, scrie NewsIn.

"Anul trecut am crescut semnificativ pe asigurarile facultative, fata de anul 2007, in timp ce pe zona de RCA am pus un accent mai mic. In acest an vom continua aceasta tendinta, in plus ne punem mari sperante in segmentul asigurarilor de locuinte, unde vrem sa crestem in continuare", a declarat Ileana Horvath, presedinte directorat Uniqa Asigurari.

Grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita, care era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61% si prime brute subscrise de 497,5 milioane lei, potrivit datelor CSA.

Uniqa a renuntat a sfarsitul anului trecut la preluarea Astra, la care detine 27% din actiuni - pentru care a platit 10 milioane euro in 2005 -, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Capitalul social al Uniqa Asigurari a fost majorat recent cu 175 milioane lei, investitia fiind realizata de Uniqa Group.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Uniqa, prime brute subscrise in crestere cu 10% in T1