BNR ar putea mentine atat rata dobanzii cheie la 10% pe an, cat si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si valuta, la sedinta de politica monetara de miercuri, sustin majoritatea analistilor membri ai Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

"Mentinerea la 10% a dobanzii de politica monetara a fost estimata de catre 50% dintre participantii la sondaj, reducerea la 9,75% a fost estimata de catre 39%, iar 11% au estimat reducerea la 9,50%. Toti participantii la sondaj au estimat mentinerea nemodificata a ratelor rezervelor minime obligatorii (la 18% pentru lei si 40% pentru valuta)", se arata in comunicatul AAFBR, ce prezinta opiniile exprimate de membrii AAFBR in cadrul unui sondaj intern.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in ianuarie 2008 si care reuneste peste 50 de analisti si manageri de portofoliu din sectorul bancar, al fondurilor de pensii si al societatilor de administrare a investitiilor, precum si al societatilor de asigurari si piata de capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Analisti: BNR va mentine dobanda cheie, aflata la un minim istoric