Credit Europe Bank are un nou presedinte

Murat Sabaz, care a asigurat interimatul la conducerea Credit Europe Bank dupa decesul lui Tamer Ozatakul, a fost numit presedinte, au declarat pentru NewsIn surse din banca.
Fostul presedinte al Credit Europe Bank Romania, Tamer Ozatakul, in varsta de 50 de ani, a decedat sambata, 25 aprilie, la Milano, in urma unui atac de cord.

Sabaz ocupa anterior functia de prim-vicepresedinte, a doua ca importanta in ierarhia bancii.

Din conducerea executiva a Credit Europe Bank mai fac parte vicepresedintii Omer Tetik, Mirela Bordea, Sedat Topcu si Paul Prodan.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) este Credit Europe Bank NV, companie controlata de Fiba Holding din Turcia. Holdingul Fiba are sediul la Istanbul si este controlat de familia Özyegin.

Credit Europe Bank NV, cu sediul in Olanda, are subsidiare - in afara de Romania - in Rusia, Ucraina si Elvetia si sucursale in Germania, Belgia si Malta. Compania mai are birouri reprezentative in Turcia si China.
Fiba a vandut, in 2006, 46% din actiunile Finansbank Turcia celei mai mari banci grecesti, National Bank of Greece, care a preluat, in urma tranzactiei, si marca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri