Medicredit Leasing IFN SA, specializata in leasingul de echipamente medicale, a finantat bunuri de 4,2 milioane euro in primul trimestru, in urcare cu 22,7% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul cresterii valorii investitiei pe proiect, a spus Mugur Stancu, managing director al firmei.

In primul trimestru din 2008, Medicredit Leasing IFN SA a finantat bunuri de 3,42 milioane euro.

"Ne-am orientat catre finantarea de proiecte mai mari, de peste 100.000 euro, incepand cu jumatatea anului 2008", a precizat Stancu, care a adaugat ca proiectele sub aceasta suma au fost preluate de divizia pentru medici a Bancii Transilvania, potrivit NewsIn.

Finantarile au fost acordate pe o perioada de cinci ani, cu un avans cuprins intre 10 si 15% si o dobanda intre 8,5% si 11,5% pe an, la care s-a adaugat o taxa de management intre 0,75 si 1,5%.

Avand in vedere contextul economic actual, Medicredit Leasing recomanda investitorilor proiecte de valoare mai mica - in cazuri particulare -, cresterea productivitatii activelor si constituirea unei rezerve substantiale de numerar.

Medicredit Leasing si-a planificat o cifra de afaceri de 20 milioane euro pentru acest an, in crestere cu circa 14% fata de anul trecut. Tot pentru acest an, compania si-a propus mentinerea pozitiei de lider, prin majorarea cotei de piata de la 54% la 67% pe segmentul leasing-ului de echipamente medicale.

In 2008, finantarile Medicredit Leasing s-au ridicat la 17,6 milioane euro.

Compania avea la sfarsitul primului trimestru 21 de clinici medicale finantate si finalizate, cu o investitie medie de 1 milion euro.

Pana la sfarsitul trimestrului al doilea, Medicredit Leasing estimeaza 29 de clinici medicale finantate si finalizate, ci o investitie medie de 1,2 milioane euro.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si