Ministerul Finantelor Publice (MFP) a plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani, de 268,65 milioane lei (65 milioane euro), pentru care plateste un randament mediu anual de 11,39%, inferior celui de la licitatia anterioara, potrivit datelor bancii centrale.

Finantele au atras cu 46% mai putin decat suma de 500 milioane lei anuntata initial. Randamentul maxim acceptat a fost de 11,50% pe an. Bancile au depus cereri de cumparare de 801,1 milioane lei (194 milioane euro), potrivit NewsIn.

La sedinta similara din 2 aprilie, Finantele au plasat obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani, in valoare de 70,11 milioane lei (16,6 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,50%.

Pentru luna mai, MFP si-a programat sa emita titluri de stat de 6 miliarde lei. Finantele au atras in primele patru luni din 2009 circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice. Dupa primele doua licitatii din luna mai, MFP a luat aproape 2,3 miliarde lei.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Rezerva BNR, minus un miliard de euro in ianuarie. Unde s-au dus banii