Grupul Veneto Banca, prezent pe piata locala prin Banca Italo Romena, institutie financiara care si-a dublat anul trecut profitul (pana la 20,4 milioane euro), considera Europa de Est, in ciuda crizei financiare internationale, o zona importanta in strategia sa de extindere internationala, regiune in care Romania joaca un rol important.
“Intr-adevar, criza mondiala declansata pe pietele financiare anglo-saxone s-a extins si pe pietele din Europa de Est, insa in mod diferit de la o tara la alta. In ceea ce priveste Romania, rezultatele bancii si nivelul portofoliilor neperformante foarte scazut comparativ cu cele suferite pe piata italiana confirma calitatea clientelei noastre, pe de o parte, si validitatea strategiei noastre, pe de alta”, a declarat Antonio Bianchin, directorul general al institutiei financiare.

El a mai spus ca nu exista motive care sa duca la modificarea planificarii strategice in acest sens, iar parasirea pietei romanesti nici nu intra in discutie.

Pe langa Romania, grupul este prezent si in Croatia cu Veneto Banka, in Republica Moldova cu Eximbank si in Albania cu BIS – Banca Italiana de Dezvoltare.

Apoi, seful Italo Romena se asteapta ca si in 2009 banca sa obtina rezultate pozitive.

Banca Italo Romena a incheiat anul 2008 cu un profit net de aproximativ 20,4 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de circa 10 milioane de euro, fata de 2007.

Totodata, rezultatele financiare reprezinta un avans de 96% a profitului net, care a determinat o crestere a rentabilitatii capitalului (ROE) de la 27,59% in 2007 la 43,96%, in 2008.

“Cu toate ca mentinem o clara orientare spre segmentul corporate, ne-am deschis in mod progresiv si catre piata de retail. Intentionam sa continuam extinderea activitatii de creditare si cresterea volumului de fonduri atrase, in timp ce ne vom concentra in continuare pe atentia acordata clientilor”, a adaugat Bianchin cu privire la strategia de extindere a grupului.

Oficialul grupului considera ca mai ales in momentele de criza, responsabilitatea sistemului bancar este aceea de a continua sa acorde credite pentru sustinerea economiei. “Este importanta totusi mentinerea unei supravegheri atente a activitatii de creditare deoarece creditele neperformante nu ajuta companiile si, in acelasi timp, provoaca pierderi uriase pentru sistemul bancar”, a tinut sa precizeze oficialul bancii.

Cat despre creditare si efectuarea unor schimbari in ceea ce priveste dobanzile finantarilor, banca va lua o decizie in functie de evolutia pietei. “Ne regasim intr-un moment “fluid” deoarece inca nu stim daca varful crizei a fost atins sau daca ce era mai greu a trecut. Vom urmari evolutia acestei situatii urmand ca in viitor sa luam o decizie in acest sens”, a detaliat Bianchin.

Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), aceasta fiind o institutie de drept italian supusa normelor si prevederilor Bancii Nationale a Italiei. Banca Italo Romena opereaza in Romania prin Sucursala cu sediul in Bucuresti a carei retea cuprinde 19 agentii aflate in cele mai importante orase si a carei activitate se afla si sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri