La trei ani dupa lansarea serviciului OTPdirekt, peste 15.000 persoane il utilizeaza, reprezentand aproape 10% din numarul total de clienti ai bancii. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul de utilizatori a crescut cu 50%.

Utilizatorii OTPdirekt isi pot accesa conturile non-stop, prin intermediul a trei canale: telefon (Contact Center), internet (Internet Banking) si SMS (Alerte SMS).

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala si de Est. In afara Ungariei, OTP Bank are operatiuni in Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia si Serbia. OTP Group deserveste aproape 12 milioane clienti in noua tari, prin 1.500 de unitati teritoriale, retele de ATM-uri si canale electronice.

OTP Bank Romania a inregistrat in 2008 un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti, iar activele bancii au urcat cu 23,5%. Anul trecut a fost primul profitabil de la infiintarea bancii.