El a aratat ca Banca Comerciala Romana (BCR) are in total aproximativ un milion de angajamente de tip credit pe segmentul de retail, inclusiv carduri de credit sau descoperit de cont, potrivit NewsIn.

"Trebuie sa precizez ca aceste cifre nu reprezinta o lista permanenta. Ele se pot schimba de la o zi la alta, in functie de momentul la care clientii isi platesc ratele", a spus Skopek.

El nu a precizat care este volumul acestor imprumuturi care sunt propuse pentru restructurare, dar a mentionat ca valoarea medie a unui credit ipotecar la BCR este de aproximativ 40.000 euro.

"Pe de alta parte, pe segmentul de credite de consum este vorba de un volum total mai mic, dar de un numar mai mare de cazuri. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca intre 65% si 68% dintre ratele rambursate pentru creditele de consum se fac cu bani gheata si de multe ori oamenii pur si simplu nu ajung sa-si plateasca rata", a precizat Skopek.

"De altfel, noi incercam sa ne convingem clientii ca este util sa aiba un cont curent la noi, din care sa plateasca ratele, inclusiv prin optiuni de tip direct debit, pentru a nu mai avea grija datoriilor scadente in fiecare luna", a mai spus el.