Grupul portughez apreciaza ca pierderea trimestriala din Romania a fost sub asteptari, ca urmare a performantei bune pe partea de venituri din tranzactionare si a economiilor realizate la cheltuielile operationale.

Imprumuturile acordate clientilor de subsidiara romaneasca a grupului, Millennium Bank, au crescut de trei ori in intervalul martie 2008-martie 2009, de la 80 milioane euro la 239 milioane euro, in timp ce fondurile atrase de la clienti au urcat cu 85,5%, ajungand la 139 milioane euro a finalul primului trimestru, anunta NewsIn.

Reteaua bancii din Romania a ajuns la finalul lui martie 2009 la 72 de unitati, de la 42 de sucursale si agentii in martie 2008. Millennium Bank Romania a deschis sapte noi unitati de la inceputul acestui an, potrivit datelor publicate de banca-mama.

Millennium Bank Romania este o afacere de la zero a grupului portughez, demarand activitatea in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara.

La nivel de grup, Millennium bcp a afisat pentru primul trimestru din 2009 un profit net de 106,7 milioane euro, usor peste asteptari, mai aes ca urmare a vanzarii unei participatii la subsidiara din Angola. Millennium bcp a anuntat ca a castigat 21,2 milioane euro in primul trimestru al acestui an din vanzarea a 49,9% din actiunile subsidiarei sale din Angola firmei petroliere angoleze de stat Sonangol.

De asemenea, rezultatul grupului Millennium bcp a fost sustinut in primul trimestru de faptul ca nu a fost nevoit sa constituie provizioane pentru o participatie detinuta la concurentul portughez Banco BPI, pe care a vandut-o anul trecut.

Participatia respectiva a cantarit asupra castigului din primele trei luni din 2008, cand un provizion de 131 milioane euro a coborat profitul net trimestrial la doar 14,7 milioane euro, potrivit Reuters.

Banca a precizat ca inrautatirea conditiilor economice din Portugalia si Polonia, unde are cele mai mari afaceri, a obligat-o sa mareasca nivelul provizioanelor cu 101,9% in primul trimestru, pana la 168 milioane euro.