Cele doua firme aveau o cota redusa pe piata RCA la finalul lui 2008, de circa 0,4% luate impreuna.
Eureko Asigurari detine autorizatie pentru practicarea asigurarii obligatorii RCA din decembrie 2004, iar Clal Romania - din martie 2007, anunta NewsIn.

"Ambele societati au obligatia sa isi notifice proprii intermediari in asigurari cu privire la retragerea autorizatiei de practicare a asigurarilor obligatorii RCA, precum si la faptul ca acestia nu mai pot subscrie polite RCA noi in numele si pe seama Eureko Asigurari SA sau Clal Romania Asigurari Reasigurari SA", se arata in comunicat.

Cele doua societati trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile asumate prin contractele RCA incheiate inainte de publicarea in Monitorul Oficial a deciziilor de retragere a autorizatiilor, potrivit legislatiei in vigoare.

La inceputul lunii februarie, directorul pe Romania al Eureko, Frans van der Ent, declara ca asiguratorul va renunta din 1 mai la politele de asigurari pentru bunuri, auto, raspundere civila si cargo, in urma unei estimari de temperare a cresterii pe aceste clase de asigurari. Van der Ent a precizat ca Eureko se va orienta pe piata din Romania pe segmentele de viata, sanatate si pensii, unde are o pozitie puternica.

In ceea ce priveste Clal Romania, grupul israelian Clal a anuntat a inceputul lui aprilie ca isi vinde subsidiara de pe piata romaneasca unui grup de oameni de afaceri din Romania pentru o jumatate de milion de euro, insa iese in pierdere cu 3,6 milioane euro din afacerea romaneasca. Pentru a pastra subsidiara din Romania, care are 152 de angajati, grupul Clal ar fi trebuit sa injecteze alte 5 milioane euro in acest an.