Banca de Export-Import a Romaniei - Eximbank - si Emporiki Bank au semnat un acord de parteneriat pentru a facilita accesul firmelor mici si mijlocii (IMM) la diverse forme de finantare.
In cadrul parteneriatului, EximBank va pune la dispozitia bancii partenere garantii si asigurari, astfel incat aceasta sa poata acorda, la randul ei, finantari unui numar cat mai mare de solicitanti.

"Produsele de garantare si asigurare, oferite de EximBank in baza acestui acord, sunt produse unice pe piata bancara din Romania si vin in completarea ofertei partenerului nostru Emporiki Bank", a declarat presedintele Eximbank, Ionut Costea.

El a adaugat ca Eximbank va garanta creditele oferite de Emporiki Bank intreprinderilor mici si mijlocii pentru dezvoltarea si modernizarea activitatii proprii, companiilor care doresc sa realizeze proiecte de investitii in domenii prioritare ale economiei nationale precum si exportatorilor pentru realizarea productiei de export.

Garantiile Eximbank vor completa garantiile proprii prezentate de operatorii economici pentru accesarea unui credit si acopera pana la 80% din valoarea acestuia.

In ce priveste asigurarile, acestea se adreseaza in principal exportatorilor romani care activeaza pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export, se mai arata in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii cu bani in Elvetia: nume grele din afaceri si politica