OTP Bank Romania a restructurat, pana in prezent, aproximativ 200 de credite din portofoliu si intentioneaza sa restructureze inca 1.000 de imprumuturi "cel putin" pana la finalul anului, majoritatea ipotecare, a declarat presedintele bancii, Laszlo Diosi.
"Am restructurat creditele pentru 200 de clienti, cu o valoare medie a imprumuturilor de 50.000 de euro. Cred ca mai trebuie sa restructuram cel putin 1.000 de credite pana la sfarsitul anului", a spus presedintele bancii, Laszlo Diosi (foto), citat de NewsIn.

Presedintele OTP Bank a precizat ca, in primul trimestru, banca a inregistrat o crestere puternica a provizioanelor.

"La nivelul intregii piete, provizioanele au crescut foarte mult de la inceputul anului. In aprilie am observat o stabilizare, iar in luna mai lucrurile incep sa arate mai bine", a spus Diosi.

El a precizat ca volumul creditelor din portofoliul OTP s-a mentinut la acelasi nivel la finalul primului trimestru fata de sfarsitul anului trecut.

La finalul lui 2008, portofoliul de credite al bancii ajunsese la 316,8 miliarde forinti (1,2 miliarde euro), cea mai mare parte (183,2 miliarde forinti, respectiv 692 milioane euro) fiind pentru retail, iar restul reprezentand imprumuturi pentru companii.
OTP Bank Romania a trecut pe plus in 2008, afisand un profit net de 133 milioane forinti (529.000 euro), dupa ce in 2007 inregistrase o pierdere de 2,99 miliarde forinti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Laszlo Diosi, OTP Bank Romania, inlocuit dupa 11 ani in functia de CEO