La finele primului trimestru din 2009, activele gestionate de subsidiara din Romania a grupului italian Intesa Sanpaolo insumau 3,028 miliarde de lei.

Portofoliul de credite a ajuns la aproape 1,9 miliarde lei, in crestere cu 46% fata de nivelul inregistrat in primele trei luni de anul trecut, in timp ce depozitele atrase de la clienti au sporit cu 14% pana la 745 milioane lei.

Veniturile totale nete au ajuns la 46 milioane de lei, in crestere cu 84% fata de primul trimestru din 2008, se mai arata in comunicatul bancii.
In acelasi timp, capitalul propriu se situa la nivelul de 548 milioane lei la sfarsiul primului trimestru, in crestere cu 226% fata de perioada similara a anului trecut.

"Avem incredere ca ne vom putea atinge toate obiectivele la nivel local si la finalul anului. Suntem in grafic cu toate proiectele importante pe care le avem in derulare si ne bucuram de sustinerea actionarului", a spus directorul general al bancii, Nicola Calabro.

Banca are in Romania o retea de 96 sucursale si agentii.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, cu aproximativ 20 milioane de clienti la nivel global. In Europa Centrala si de Est, precum si in Bazinul Mediteranean este prezent in 13 tari si are circa 8 milioane clienti.