UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia dupavaloarea de piata, a obtinut un profit net de 1.301 milioane EURO in prima jumatate a anului, in crestere cu 24% fatade primul semestru din 2004. La consolidarea principalilor indicatori financiari ai grupului au contribuit cu un profit net de 241 milioane EURO, in crestere cu 26,2% fatade primul semestru din 2004, si cele 7 tari din zona Europei Centrale si de Est, inclusiv Romania.
Pozitia de lider in regiunea Europa Centralasi de Est a Grupului UniCredit a fost confirmatade rezultatele financiare in crestere, dar si de prestigioasa revistaThe Banker care a desemnat UniCredit drept Banca Anului, atat in Italia, cat si in Europa Centralasi de Est. UniCredit si-a consolidat astfel pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est, unde detine banci importante in Polonia, Bulgaria, Croatia, Turcia, Cehia, Slovacia si Romania.

Veniturile totale ale Grupului UniCredit au atins 5.604 milioane EURO, in crestere cu 7,7%, fatade perioada similaradin 2004. UniCredit Grup si-a consolidat astfel pozitia in topul grupurilor financiare din punct de vedere al eficientei si profitabilitatii avand o rentabilitate a capitalurilor (ROE) de 20,1%.

Unul dintre obiectivele strategice ale Grupului UniCredit se referala zona Europei Centrale si de Est si, implicit la Romania. Angajamentul manifestat de catre Grupul UniCredit si investitiile in aceastaregiune nu au intarziat saofere rezultate pozitive. Rezultatele financiare in crestere, strategia de dezvoltare la nivel global si desemnarea drept Banca Anului in Italia si in Europa Centralasi de Est de catre revista The Banker sunt tot atatea confirmari ale faptului caUniCredit e una dintre cele mai mari institutii financiar bancare din intreaga Europa a mentionat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Romania.


UniCredit Romania este o bancacomercialacu actionariat strain, ce opereazape piata romaneascadin 1997. Capitalul social UniCredit Romania este in prezent de peste 210 milioane RON, iar la sfarsitul primului semestru din 2005 banca avea active totale de circa 1.535 milioane RON (426 milioane EURO), in crestere cu 69% fatade luna iunie 2004. De asemenea, UniCredit Romania a inregistrat in primele 6 luni ale anului, un profit net de peste 2 milioane EURO, cresterea fatade iunie 2004 fiind de 112%.

Actionar majoritar al bancii UniCredit Romania cu 99,94% din actiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piatade circa 30 miliarde EURO si avand active totale de 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit este prezent in Romania si prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferaservicii de investitii in valori mobiliare, cat si prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializatain servicii operationale bancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri