Concurenta in crestere pe segmentul pietei de economisire-creditare in sistem locativ pentru locuinte, dupa ce in ultimele doua zile, doua banci au iesit pe piata oferte de finantare. Astfel, HVB Banca pentru Locuinte (HVBL) ofera posibilitatea celor care economisesc , o perioada de minimum 18 luni - timp in care va primi o dobanda fixa de 3% pe an si o prima anuala de la stat de 120 sau 150 euro pe an - sa obtina mut mai usor credite pentru domeniul locativ, datorita bonitatii mai ridicate. Creditele nu sunt conditionate de limita de varsta si de venit, fiind acordate in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an. "Experienta altor tari arata ca acest sistem este o sursa accesibila de finantare a domeniului locativ pentru persoanele cu venituri medii si sub medie, contribuie la reducerea inflatiei si a deficitelor externe si are un important efect de antrenare a activitatii economice. Mentinerea atractivitatii acestui sistem se impune ca o necesitate, mai ales in conditiile din Romania, unde rata economisirii a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, respectiv 9,4% din PIB in primul trimestru al acestui an", a declarat Petre Tulin, presedintele HVBL.

HVBL propune doua produse de economisire si creditare, Confort si Avantaj. Valoarea minima a unui contract de economisire si creditare este 3.000 lei, iar durata maxima de rambursare se situeaza intre 9 si 11 ani. Alaturi de dobanda, clientul va mai plati, dupa contractarea unui credit, un comision de deschidere de 1% (varianta Confort), respectiv 1,6% (Avantaj) din suma contractata si un comision de credit de 3% din valoarea imprumutului, pentru ambele variante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri