Banca Comerciala Romana (BCR) va avea nevoie de capital suplimentar daca BNR va ridica pragul ratei de solvabilitate de la 8% in prezent la mai mult de 10% pentru bancile comerciale, in sistemul de contabilitate romanesc.
"Daca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va creste rata solvabilitatii si, din cate stim noi, cel mai probabil o va face, atunci BCR va avea nevoie de capital suplimentar", a spus Bryunseels, citat de NewsIn.

El a mentionat pe de alta parte ca, in cazul BCR, "nu se pune problema disponibilitatii fondurilor, daca va fi necesar".

BCR are in prezent o rata a sovabilitatii de peste 14% in sistemul de contabilitate international (IFRS), iar in sistemul de contabiliate romanesc, rata solvabilitatii depaseste 10%.

"Majorarea de capital depinde de modul in care vor evolua creditele neperformante si, implicit, constituirea provizioanelor. Masura vine in favoarea afacerilor bancii, in conditiile in care BCR gestioneaza 25% din activele tarii. Este bine si pentru noi si pentru Romania sa avem capitalul necesar", a mai precizat Bruynseels.

El a adaugat ca BCR "nu se bazeaza, insa, in primul rand pe SIF-uri pentru majorarea de capital".

Totodata, presedintele executiv al BCR a mai spus ca "ceea ce conteaza in prezent nu ese insa nivelul capitalului, ci lichidiatatea bancilor, insa, din fericire, in Romania, nu avem probleme de lichiditate".Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Spațiul Privat Virtual se interconectează cu Ghiseul.ro
Setari Cookie-uri