Banca Comerciala Romana (BCR) va avea nevoie de capital suplimentar daca BNR va ridica pragul ratei de solvabilitate de la 8% in prezent la mai mult de 10% pentru bancile comerciale, in sistemul de contabilitate romanesc.

"Daca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va creste rata solvabilitatii si, din cate stim noi, cel mai probabil o va face, atunci BCR va avea nevoie de capital suplimentar", a spus Bryunseels, citat de NewsIn.

El a mentionat pe de alta parte ca, in cazul BCR, "nu se pune problema disponibilitatii fondurilor, daca va fi necesar".

BCR are in prezent o rata a sovabilitatii de peste 14% in sistemul de contabilitate international (IFRS), iar in sistemul de contabiliate romanesc, rata solvabilitatii depaseste 10%.

"Majorarea de capital depinde de modul in care vor evolua creditele neperformante si, implicit, constituirea provizioanelor. Masura vine in favoarea afacerilor bancii, in conditiile in care BCR gestioneaza 25% din activele tarii. Este bine si pentru noi si pentru Romania sa avem capitalul necesar", a mai precizat Bruynseels.

El a adaugat ca BCR "nu se bazeaza, insa, in primul rand pe SIF-uri pentru majorarea de capital".

Totodata, presedintele executiv al BCR a mai spus ca "ceea ce conteaza in prezent nu ese insa nivelul capitalului, ci lichidiatatea bancilor, insa, din fericire, in Romania, nu avem probleme de lichiditate".Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
EXCLUSIV: BCR raporteaza prima pierdere anuala de la infiintare