Finantele au atras cu 4% mai mult decat suma de 500 milioane lei anuntata initial. Randamentul maxim acceptat a fost de 10,74% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de 1,773 miliarde lei (424,6 milioane euro), conform NewsIn.

La sedinta similara din 21 aprilie, Finantele au vandut titluri de stat, cu scadenta la 30 zile, de 1,899 miliarde lei (447,5 milioane euro), cu 26,6% mai mult decat suma anuntata initial, la un randament mediu anual de 11,48%.

Pentru luna mai, MFP si-a programat sa emita titluri de stat de 6 miliarde lei. Finantele au atras in primele patru luni din 2009 circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice. Dupa patru licitatii din aceasta luna, MFP a luat peste 4,5 miliarde lei.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi, declara saptamana trecuta ca Finantele vor continua sa emita titluri de stat pe piata interna, dar scadentele acestora vor fi pe perioade mai lungi. Ministrul de resort, Gheorghe Pogea, declara, in schimb, la finalul lunii aprilie ca randamentele pentru titlurile de stat vor scadea dupa intrarea primei transe a imprumutului de la Comisia Europeana, iar licitatiile se vor rari, ca urmare a retragerii statului din piata.