Acordul dintre bancile romanesti si Banca Nationala a Romaniei (BNR) este un "gentlemen's agreement", chiar daca se va semna sau nu un document in acest sens, a spus economistul sef al bancii centrale, Valentin Lazea.
"Este un gentlemen's agreement, si in ce priveste discutia de la Atena, si in cea de la Viena, doar ca in cazul intalnirii din Grecia au participat si autoritatile de reglementare de acolo", a precizat Lazea.

El a amintit ca cele doua intalniri au avut loc in contextul mentinerii liniilor de finantare prin prelungirea acestora.

Presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen (foto), declara, citat de NewsIn, ca angajamentul scris al principalelor grupuri bancare straine prezente pe piata din Romania va fi semnat de reprezentantii bancilor-mama in cel mult o luna, pe baza negocierilor de marti, de la Bruxelles intre bancheri, BNR si Fondul Monetar International (FMI).

Referitor la mentinerea expunerilor pe Romania, van Groningen a spus ca angajamentul anterior a fost reconfirmat, iar reperul pentru evolutia intrarilor si iesirilor de capital este finalul lunii martie a acestui an, in conditiile in care prima intalnire a principalelor noua grupuri bancare straine cu reprezentantii BNR si ai FMI a avut loc pe 26 martie 2009, la Viena.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri