Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a respins solicitarea Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) privind amanarea datei de incepere a aplicarii procedurii de constatare amiabila de accident.
"Prin urmare, data de 1 iulie 2009, prevazuta in Ordinul CSA nr.21/2008 ca termen de la care formularul de constatare amiabila de accident va putea fi folosit, ramane neschimbata", se arata in comunicat.

In fundamentarea acestei decizii, Consiliul CSA a apreciat ca nu exista nici un motiv obiectiv pentru amanare, avand in vedere faptul ca societatile de asigurare care practica asigurari obligatorii RCA au semnat Protocolul de colaborare privind constatarea amiabila de accident inca de la inceputul lunii aprilie din 2009.

Totodata, CSA considera ca firmele de asigurari au avut la dispozitie suficient timp sa se pregateasca pentru aplicarea constatarii amiabile de accident, dat fiind faptul ca CSA a publicat normele care reglementeaza aceasta procedura inca din decembrie 2008.

In plus, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste ca utilizarea formularului de constatare amiabila de accident nu este o obligatie pentru cei doi conducatori auto implicati in accident, "ci este doar o alternativa la procedura actuala de constatare de catre politie".

In majoritatea statelor europene, procedura de constatare amiabila de accident se aplica cu succes de foarte mult timp, simplificand circuitul administrativ specific obtinerii de catre persoana prejudiciata a despagubirii la care este indreptatita in baza asigurarii RCA, mai arata CSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri