Declaratia a fost facuta ca reactie la comunicatul de presa transmis luni dimineata de Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), care anunta sesizarea mai multor institutii ca urmare a numeroaselor plangeri si reclamatii din partea membrilor sai. Acestia acuza incalcarea legislatiei de catre asigurator.

"Comunicatul de presa, dincolo de faptul ca, inca de la inceput, contine o afirmatie aberanta, precum ca ASSAI are fi in masura/ar avea competenta sa 'constate nereguli in activitatea unei companii de asigurari', nu prezinta niciun fel de elemente concrete care sa evidentieze faptul ca Allianz-Tiriac ar incalca reglementarile in vigoare", a declarat, citat de NewsIn, directorul de comunicare si relatii publice al companiei, Marius Onofrei.

"In consecinta, noi nu putem decat sa declaram ca Allianz-Tiriac isi desfasoara activitatea cu respectarea legislatiei", a adaugat el.

Asociatia firmelor de service auto a anuntat, luni dimineata, ca a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la actele si operatiunile nelegale indeplinite de catre asiguratorul Allianz-Tiriac Asigurari in cadrul activitatii sale de asigurare, in afara obiectului sau unic de activitate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a primit sesizare cu privire la actele si operatiunile nelegale, anticoncurentiale, desfasurate de Allianz-Tiriac Asigurari in raporturile derulate cu societatile de service auto independente din Romania. Garda Financiara a fost sesizata cu privire la activitatile si operatiunile comerciale ilicite desfasurate de asigurator.