Anul 2008 ar putea fi ultimul de crestere cu doua cifre a pietei de asigurari, avand in vedere actualul context economic, dar evolutia din 2009 va depinde si de masura in care asiguratorii reusesc sa convinga potentialii clienti de utilitatea incheierii unei polite, a declarat seful CSA.
"Evolutia pietei de asigurari poate depinde de masura in care asiguratorii si brokerii de asigurari reusesc sa convinga de utilitatea incheierii unei asigurari", a spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, potrivit NewsIn.

Intrebata daca anul 2008 va fi ultimul cu cresteri de doua cifre pentru asigurarile din Romania, Toncescu a afirmat ca " sunt destule argumente in favoarea unui raspuns afirmativ la aceasta intrebare".

Anul trecut, piata romaneasca de asigurari a crescut cu 22,4% fata de 2007, pana la un volum de prime brute subscrise de 8,8 miliarde lei (2,4 miliarde euro).

Insa afacerile asiguratorilor au incetinit puternic in primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise insumand 2,4 miliarde lei, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul de asigurari de viata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri