La sfarsitul lui 2006, compania anunta ca va investi peste 150 de milioane de euro in companii din Romania si Bulgaria, prin intermediul GED Eastern Fund II, cel de-al doilea fond lansat de firma, destinat Europei de Sud-Est.

Compania vizeaza investitii cuprinse intre 10 si 20 de milioane de euro, urmarind pozitii majoritare, cu o mentinere a activelor ce poate varia intre 3 si 5 ani, a explicat Anca Ionescu.

GED este un companie independenta de private equity, ce administreaza aproximativ 350 milioane de dolari, orientate pe zona Europei de Est.

In Romania, fondul este prezent din 1996, avand participatii la 5 companii din diferite domenii de activitate: real estate - Romanian Real Estate Partners, echipamente medicale – Diamedix, servicii de securitate – Rosegour, Turism – agentia Happy Tour si GSM retail – Fonomat.

GED Eastern Fund II a fost lansat in luna aprilie 2005 si valoarea initiala a investitiilor era de 51 milioane euro, fonduri destinate plasamentelor in Europa de Sud-Est, cu precadere in Romania si Bulgaria.

Printre investitorii in GED Eastern Fund se numara institutii financiare precum Caja Madrid, Axis-ICO si Bank Austria Creditanstalt, la care se adauga case de economii, asociatii familiale si asociati ai GED.