Banca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, si-a bugetat pentru anul in curs investitii totale de aproximativ 20 de milioane de euro, cea mai mare parte urmand a fi directionata catre implementarea noului sistem IT, potrivit comunicatului bancii.
Totodata, un alt proiect de investitii pentru anul 2009 vizeaza relocarea sediului central al bancii intr-un nou sediu.

Potrivit raportului aprobat de Adunarea Generala a Actionarilor, Banca Romaneasca estimeaza incheierea anului 2009 cu o crestere bilantiera de circa 10% comparativ cu nivelul inregistrat la sfarsitul anului trecut.

"In acest an, dorim sa ne concentram pe mentinerea unei calitati bune si structuri echilibrate a activelor, in paralel cu o crestere prudenta a acestora de 10%. Gradul ridicat de solvabilitate pe care il avem in prezent confirma inca odata soliditatea bancii, capacitatea acesteia de a sustine si in continuare o dezvoltare pe baze sanatoase, precum si realizarea proiectelor pe care ni le-am propus”, a declarat Andreas Maragkoudakis (foto), CEO Banca Romaneasca.

In prezent, solvabilitatea Bancii Romanesti a atins un nivel de 22%, procent peste media pietei bancare de 12%, in conditiile in care minumul este de 8%.

"Banca Romaneasca se numara printre bancile cele mai capitalizate din Romania, astfel ca in perioada 2009-2010, nu vor fi necesare majorari de capital suplimentare, fapt confirmat de rezultatele testelor de stres efectuate de Banca Nationala a Romaniei”, a subliniat Maragkoudakis.

Ultimele doua majorari de capital social au fost operate anul trecut si au atins un nivel total de aproximativ 100 de milioane de euro. “Unul dintre principalele obiective ale Bancii Romanesti pentru anul 2009 consta in imbunatatirea eficientei atat la nivel operational, cat si in ceea ce priveste utilizarea resurselor. La nivel de business, se va pune accent pe atragerea de resurse si pe oferirea de solutii de finantare in primul rand pentru clientii existenti dar si pentru cei potentiali”, se mai precizeaza in comunicat.

Cu un capital social de peste 200 milioane de euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale, Banca Romaneasca are 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri