Dupa jumatatea lunii septembrie a anului trecut, lucrurile au devenit foarte grave in economia romaneasca, iar o banca din top 5 a primit un ajutor financiar de 200 milioane de euro pentru a nu intra in faliment, a declarat Doru Lionachescu, partener principal la Capital Partners, in cadrul conferintei M&A Outlook, organizata de Wall-Street, in parteneriat cu Nexia International.

"Una dintre cele mai importante banci de pe piata locala al carui nume nu a fost facut public a primit un ajutor financiar de 200 de milioane de euro pentru a putea supravietui. Lumea era disperata, iar sistemul financiar romanesc a fost la un pas de colaps. Abia atunci au aparut voci care cereau imprumuturi de la Uniunea Europeana sau Fondul Monetar International”, a declarat Doru Lionachescu (foto).

Lionachescu afirma insa ca nu trebuie sa dramatizam aceste cifre, intrucat nu ne putem astepta ca intr-o economie care se contracta cu 6% sa avem tranzactii pe piata de M&A.

„ Nu trebuie nici sa ne entuziasmam, dar nici sa dramatizam. Am intrat intr-un alt ciclu economic, similar cu cel din 1990-1991, cand situatia era mult mai grava decat este acum. Dupa 15 martie, pentru investitorii straini a devenit aproape cert ca Romania va avea un acord solid cu FMI, de aici si primele semne ca situatia se va stabiliza”, a adaugat bancherul de investitii.

In prezent, Capital Partners are sapte mandate active, in diverse faze de executie, dintre care unul de cumparare, conform datelor furnizate de Doru Lionachescu. Momentul finalizarii lor este greu de estimat in actuala conjunctura de piata: “Pot fi doua-trei saptamani, dar si doua-trei luni. Piata de M&A este complet imprevizibila in acest moment si e la mila cumparatorilor”.

Anul trecut, Capital Partners a intermediat tranzactii de 262 milioane de euro, conform informatiilor publicate pe site-ul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri