Conferinta Wall-Street: Paltineanu, UniCredit CA IB: Antreprenorii ar trebui sa isi restructureze business-urile cu probleme

Indecizia antreprenorilor devine contra-productiva pentru piata, mai ales in conditiile in care foarte multe business-uri au probleme si ar trebui sa fie restructurate, a declarat Ciprian Paltineanu, Director Executiv UniCredit CA IB Romania, in cadrul conferintei M&A Outlook, organizata de Wall-Street, in parteneriat cu Nexia International.
“Antreprenorii ar trebui sa renunte la starea de asteptare si sa se implice activ in tranzactii. Unde este nevoie, ar trebui restructurate companiile cu probleme si reduse costurile pentru eficientizarea business-ului”, a declarat Paltineanu (foto).

In acelasi timp, si investitorii sunt indecisi, uneori refuza sa participe in tranzactii competitive. In plus, acestia doresc sa se concentreze in special pe pietele mai mature.

“Daca inainte Europa emergenta era de bon ton, acum se pare ca e un “no-no”. Piata si timpul ne va arata daca aceasta abordare de tip volatil este intemeiata. Dupa criza, aceasta stare de asteptare a investitorilor poate fi productiva, pentru ca ei se focuseaza pe managementul investitiilor existente, in timp ce accesul la finantare este mai redus”, a mai spus el.

Exista o tendinta de presare a pretului in jos, dar este important de retinut ca nu orice active pot fi cumparate la un discount semnificativ, este de parere directorul Unicredit CA IB.

Ciprian Paltineanu, in varsta de 33 de ani, a lucrat si la Lehman Brothers, divizia din Londra. Inainte de Lehman Brothers, el a fost manager de investitii la Burkenroad in New Orleans (SUA), pozitie la care a ajuns in urma unui MBA la Tulane University. Inainte de ajunge in SUA, Ciprian a lucrat timp de trei ani in Romania, la ABN Amro Bank


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri