“Cu 5 milioane de euro cumperi acum ceea ce achizitionai anul trecut cu 10 milioane de euro, pentru ca banii si bunurile au o alta valoare”, spune Tescaru.

El mentioneaza ca ponderarea pretentiilor vanzatorilor ar trebui sa se regaseasca si in strategia cumparatorilor. “Fondurile de investitii ar trebui sa invete sa-si administreze asteptarile pentru ca lucrurile sa revina la normal cat mai repede”, crede managerul Altria Capital.

In primul trimestru, casa de investitii Altria a intermediat doua tranzactii, la fel ca in 2008, dar de o valoare mai mare.

Una dintre cele doua tranzactii in care casa de investitii controlata de Marian Tescaru a fost implicata este preluarea de catre fondul de investitii Ged a companiei Diamedix, al doilea deal asistat de Altria in 2009 nefiind public.

“In clipa de fata avem sapte mandate, din care doua de cumparare – investitori strategici - si restul de vanzare”, a explicat managerul. Potrivit lui Tescaru, tranzactia medie intermediata de Altria Capital este de 15 milioane de euro.

Compania Altria Capital a fost infiintata in anul 2005 si a oferit in urma cu doi ani consultanta companiilor IT Net Consulting si FIBa Software in vanzarea unor pachete de 70% din actiuni catre grupul polonez Asseco.

Printre competitorii de pe piata locala a firmei de consultanta se numara diviziile de profil ale Deloitte, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers si KPMG, casa de investitii Capital Partners, Raiffeisen Investment sau Osprey Partners.