Doua persoane mascate au intrat, vineri dimineata, intr-o sucursala a Bancii Carpatica, aflata in zona Casei de Cultura din municipiul Constanta, si au furat, sub amenintarea armelor, 69.000 de lei, a informat adjunctul IPJ Constanta, comisarul sef Adrian Rapotan, potrivit 9AM.

[Update] Banca Comerciala Capratica mentioneaza ca unitatea este dotata cu sistem de supraveghere video si paza umana, iar echipajul firmei care asigura monitorizarea si interventia rapida, s-a prezentat la fata locului dupa declansarea sistemului de alarma a bancii, in termenul prevazut in contract.

“Avand in vedere contextul economic si social actual si precedentele evenimente similare inregistrate si la alte institutii financiar bancare, subliniem necesitatea ca organele abilitate ale statului sa ia masuri adecvate pentru protejarea populatiei si reducerea infractionalitatii”, se arata in comunicat bancii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, Anda Dragulescu, a declarat ca suma furata in jaful armat de la banca din Constanta este de 69.000 de lei, si nu de 790.000 de lei, cum spusese initial.

"Suma furata a fost de 69.000 de lei”, a precizat Anda Dragulescu. Banii se aflau in casierie, nu in seif, pentru ca, in momentul atacului, angajatii bancii faceau monetarul. Sub amenintare, lucratorul de la ghiseu le-a predat hotilor banii.

Purtatorul de cuvant al IPJ a mai spus ca echipe ale politiei vizioneaza in aceste momente imaginile suprinse de camerele de supraveghere, de unde spera sa obtina informatii suplimentare despre atacatori.

Potrivit unor surse din IPJ Constanta citate de NewsIn, cel putin doi barbati inarmati cu doua pistoale au intrat in sediul Bancii Carpatica si au amenintat personalul. Hotii au intrat in banca in jurul orei 8.00, la cateva minute dupa ce unitatea bancara a fost deschisa.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, Anda Dragulescu, doi barbati mascati cu cagule, inarmati cu cel putin un pistol au intrat in sediul Bancii Carpatica, situat in centrul Constantei, pe strada Daliei, si au amenintat personalul. La momentul respectiv in sediul se aflau opt angajati. Nu au facut uz de arma, dar au amenintat verbal pe cei din banca. La fata locului au ajuns mai multe echipaje ale politiei. Politia a fost sesizata la ora 08.56. Ancheta este in curs.

Citi mai multe pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce pierderi a inregistrat Banca Comerciala Carpatica in S1