ATEbank Romania a inregistrat, in primul trimestru din 2009, o pierdere neta de 21 milioane lei, potrivit standardelor de contabilitate romanesti, dar estimeaza ca va reintra pe profit pana la finalul lui iunie, a declarat directorul general al bancii, Sergiu-Ioan Manea.
"Pierderea din primul trimestru a fost provocata de deschiderea de noi unitati anul trecut, care mai au nevoie de cateva luni pentru a-si dezvolta si stabiliza afacerile, dar si de diferentele de provizionarea intre RAS si standardele de contabilitate internationala (IFRS). Ne asteptam sa revenin pe profit pana la finalul lui iunie si ne mentinem estimarea de castig pentru tot anul, de 12 milioane lei", a spus Manea, conform NewsIn.

Potrivit planului de afaceri pe 2009, ATEbank Romania estimeaza ca isi va creste profitul brut cu 191% in acest an fata de 2008, pana la 12 milioane lei.

Potrivit raportului bancii-mama, pierderea neta in IFRS din afacerile ATEbank in Romania este de 1,2 milioane euro.

ATEbank nu are nevoie de majorari de capital, cu o rata a solvabilitatii de 30%

Manea a mai precizat ca rata solvabilitatii ATEbank Romania se plasa la 30% la finalul lui martie, in aceste conditii banca neavand nevoie de majorari suplimentare de capital. Nivelul minim reglementat pentru solvabilitatea bancilor este de 8%, insa BNR solicita mentinerea acestuia peste 10% in 2009 si 2010.

La finalul lunii martie, banca avea active de 1,1 miliarde lei si un volum ar creditelor de 622 milioane lei. Depozitele atrase de la clientela se plasau, la 31 martie 2009, la 260 milioane lei, calculate de asemenea in RAS.

La finalul lui 2008, portofoliul de credite ajunsese la 599,7 milioane lei, iar volumul depozitelor era de 196,9 milioane lei.

In februarie anul trecut, actionarii ATEbank Romania au aprobat majorarea capitalului social printr-o subscriere in valoare de 20,47 milioane lei de catre International Finance Corporation (IFC), institutie din grupul Bancii Mondiale. Astfel, IFC a devenit actionar al ATEbank Romania cu o participatie de 15%.

La finalul lui 2008, banca greceasca Agricultural Bank of Greece detinea aproximativ 74% din actiunile bancii din Romania, restul de 25,88% din actiuni fiind detinute de IFC (15%), Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM (7,36%) si alti participanti minoritari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri