Bancile nu trebuie sa se gandeasca la profituri uriase, in conditiile in care statul le creeaza niste garantii, a declarat secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, vorbind despre programul Prima Casa.

"Fiecare banca trebuie sa fie constienta ca in momentul in care statul creeaza niste garantii - ca asta e o garantie a statului - sa faca bine sa ajunga in situatia in care sa nu se gandeasca la niste profituri uriase", a afirmat Murgeanu, citat de NewsIn.

Secretarul de stat a subliniat ca, in primul rand, institutiile bancare trebuie sa se alinieze politicii Guvernului. In al doilea rand, ele trebuie sa actioneze si in folosul comunitatii care le alimenteaza afacerile, nu numai "sa-si traga bani".

"Daca vrei sa fii banca in Romania, trebuie sa te aliniezi la politica Guvernului. Altfel, sa avem pardon. Nu vii aici numai sa-ti tragi bani. Trebuie sa faci ceva si in folosul comunitatii", a declarat el.

Secretarul de stat din MDRL, Razvan Murgeanu, a semnat, la Galati, un contract de finantare in valoare de 600.000 de euro de la UE, pentru reabilitarea unei scoli gimnaziale din municipiu. Investitia se va derula pe o perioada de 12 luni.

Intr-o perioada de 3-4 ani, cu ajutorul acestui program, ar putea fi construite si cumparate 50.000 de locuinte, potrivit ministrului IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri, Constantin Nita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri