Valoarea pietei colectarii de creante va creste in acest an cu 33%, comparativ cu anul 2008, de la 15 milioane euro la 20 milioane euro, a declarat debt collection & legal manager Coface Romania, Constantin Coman.

Potrivit acestuia, Coface Romania a pornit in primele patru luni ale anului cu 80% mai multe cazuri de colectare, decat in perioada similara a anului trecut, si a reusit sa recupereze aproximativ 10 milioane euro.

"In primele patru luni ale anului 2009 am primit cu 80% mai multe cazuri de colectare decat in aceeasi perioada a anului 2008, iar ca valoare s-a inregistrat o crestere de peste 150%. Am primit peste 70.000 de cazuri noi in valoare totala de peste 45 milioane euro. Anul trecut am reusit sa recuperam peste 30 milioane euro, in timp ce in primele patru luni am recuperat in jur de 10 milioane euro", a spus Constantin Coman, citat de NewsIn.

Coman a adaugat ca peste 95% dintre cazurile aflate in portofoliul Coface sunt debitori persoane fizice, insa, ca valoare a cazurilor, persoanele juridice reprezinta peste 44%, iar vechimea creantelor este de aproximativ 200 de zile.

Reprezentantul Coface Romania a mai declarat ca ponderea colectarii in cifra de afaceri a companiei pentru anul 2009 este estimata undeva la 30% din total.

Coface Romania este lider pe piata locala in domeniul managementului riscului de credit, oferind servicii de asigurari de credit, rapoarte de credit, colectare de creante comerciale, urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing, consultanta de risc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Conducerea Coface Romania este preluate de Eugen Anicescu