Eximbank ar putea da garantii de 49,6 milioane euro pentru preluarea Petrochemicals Arges de catre Oltchim, a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Eu imi doresc ca, in cel mai scurt timp, sa se indeplineasca procedurile la nivelul Eximbank, astfel incat Oltchim sa beneficieze de acea garantie de 49,6 milioane, din creditul comercial de 62 milioane euro, astfel incat Oltchim sa intregeasca demersul facut in relatia cu Petrom pentru achizitia instalatiei de petrochimie de la Arpechim, ca sa poata sa-si desfasoare activitatea in bune conditii", a declarat ministrul economiei luni, Adriean Videanu, in cadrul unei conferinte de presa, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, Ministerul Economiei va sustine, "in calitate de actionar majoritar, atat cat poate legal, acest demers, atat in economia romaneasca, cat si ca un factor important de sprijinire a exporturilor romanesti".

Ministerul Economiei a inceput recent negocieri cu Petrom pentru cumpararea petrochimiei de la Arpechim, pentru Oltchim.

La mijlocul lunii iunie 2007, Petrom anunta ca a infiintat compania Petrochemicals Arges, care preia activitatile petrochimice ale rafinariei Arpechim si care urma sa functioneze independent incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2007. De Petrochemicals Arges s-a aratat interesat si Grupul german PCC (Petro Carbo Chem), actionar minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Achizitionarea Bancii Romanesti de catre statul roman, controversata!