De asemenea, in conturile clientilor RBL au intrat circa 15 milioane de euro, reprezentand cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 pana in prezent.

"Raiffeisen Banca pentru Locuinte a venit in 2004 cu un produs cu totul nou pentru piata bancara romaneasca. De-a lungul celor cinci ani de functionare ne-am confruntat cu comportamente indreptate mai ales spre creditare. Acum putem spune ca a avut loc o constientizare a importantei, sigurantei si avantajelor sistemului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ", a declarat presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative.

In acest sens, cei care incheie astfel de contracte trebuie sa economiseasca o perioada de timp, dupa care pot obtine credite in lei, cu dobanzi fixe pe toata perioada creditului, mult sub nivelul pietei, de 6% pe an.

Pe toata perioada de economisire, clientii primesc la depunerile anuale o prima de stat de 25% pe an - pana la 250 de euro, la care se adauga o dobanda de 3% oferita de banca.

Produsele RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 550 de agentii Raiffeisen Bank si la partenerii de afaceri Consultanta Financiara Germana.