Raiffeisen Banca pentru Locuinte a intrat pentru prima data pe profit in primul trimestru din 2009, cu un castig brut de 3 milioane lei, dar va cheltui cea mai mare parte din profitul din acest an pentru fuziunea cu HVB BpL, a declarat presedintele bancii, Alexandru Ciobanu.
Pentru prima jumatate a acestui an, RBL estimeaza un profit brut de 4,5 milioane lei.

"Din 2010, conform planului nostru, vom avea profit in urmatorii cinci ani, insa la finalul acestui an vrem sa trecem de break-even, chiar daca vom cheltui cea mai mare parte a profitului pe fuziunea cu HVB BpL si pentru a acoperi pierderile din consolidarea rezultatelor. Cele mai mari costuri sunt cele cu integrarea sistemelor IT, dezvoltarea sistemelor de software, care se ridica la cateva milioane de lei, si procesul de migrare a clientilor", a spus Ciobanu, citat de NewsIn.

Anul trecut, HVB Banca pentru Locuinte a inregistrat o pierdere de 6 milioane lei, conform cifrelor furnizate de reprezentantii bancii. In acelasi timp, Raiffeisen Banca pentru Locuinte a incheiat 2008 cu o pierdere de 500.000 euro.

Pe de alta parte, RBL vrea ca, pana la jumatatea lui 2010, sa incheie procesul de fuziune cu HVB BpL, pentru care a primit aprobarea din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la finalul lunii martie.

"Am demarat fuziunea propriu-zisa in aprilie si ne propunem ca pana in octombrie sa finalizam partea legala a fuziunii, iar cea operationala sa se incheie pana la jumatatea anului viitor", a mentionat presedintele bancii.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004.

RBL si-a inchis la finalul anului trecut toate unitatile specializate si isi desfasoara activitatea prin intermediul unitatilor Raiffeisen Bank si a centrelor Consultanta Financiara Germana, broker detinut de unul din actionarii RBL, Bausparkasse Schwabish Hall Germania.

"Unitatile noastre erau redundante, motiv pentru care au fost inchise in perioada septembrie - noiembrie de anul trecut. Raiffeisen Bank si-a extins reteaua cu mult si nu mai aveau sens, atat timp cat suntem prezenti in cele peste 550 unitati ale bancii", a afirmat Ciobanu.

El a mai spus ca, desi RBL are o cota de piata de 60% in functie de numarul contractelor incheiate, considera oportuna intrarea pe piata a altor jucatori.

"Potentialul pietei este mult mai mare, iar apartia altor jucatori ar dezvolta conceptul. In Austria de exemplu, din aproximativ 8 milioane de locuitori, 6,4 milioane au apelat la produsele de tip Bauspar (economisire-creditare, n.r.)", a mai spus presedintele bancii.

Dupa preluarea HVB BpL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un singur concurent pe piata romaneasca, BCR Banca pentru Locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri