EximBank acorda finantari de pana la 100.000 euro, echivalent in lei, cu dobanda subventionata, IMM-urilor in care femeile sunt administratoare sau detin peste 50% din actiuni ori parti sociale si drepturile de vot aferente, potrivit unui comunicat transmis de banca.
Dobanda aferenta acestui credit pentru femeia antreprenor este subventionata cu 5 puncte procentuale sub nivelul pietei si este fixa pe toata durata creditarii, maximum 5 ani.

"De exemplu, in cazul unei firme careia in conditiile de piata ii corespunde o dobanda de aproximativ 14% pe an, prin accesarea creditului pentru femeia antreprenor dobanda va avea o valoare de numai 9% pe an", se arata in comunicatul bancii.

Creditul se acorda pentru finantarea proiectelor de investitii, incluzand o componenta de finantare pentru capital de lucru de cel mult 40% din valoarea creditului, si finantarea activitatii curente a IMM, cu destinatie bine determinata - plata furnizorilor de materii prime si servicii, plata salariilor.

"Vom sustine si mai departe femeile care se implica in afaceri, incurajati fiind de faptul ca un procent de peste 30% din creditele cu dobanda subventionata acordate de EximBank au fost pentru IMM-uri administrate de doamne. EximBank, pe langa acest credit exclusiv pentru femei, pune la dispozitia acestora si fonduri pentru dezvoltarea de proiecte noi, de la zero", a declarat, presedintele si CEO EximBank, Mircea Ionut Costea.

EximBank solicita garantia personala a cel putin unuia dintre actionari, asociati sau administratori, se mai arata in comunicat.

Banca de Export-Import a Romaniei, EximBank, are o retea formata din noua sucursale - in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea - si doua agentii, in Deva si Alba Iulia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri