Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat prima fuziune de pe piata pensiilor private din Romania, un proces in urma caruia fondul de pensii Eureko va prelua activele si participantii fondului de pensii private Bancpost, potrivit unui comunicat.

Eureko a depus documentele necesare autorizarii finale a fuziunii dintre fondul de pensii administrat si cel al Bancpost in data de 26 mai.

In urma procesului de integrare, Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA va avea un numar de 325.416 de participanti si cu un numar total de active in valoare de 71.362 milioane lei.

“Fuziunea va aduce in primul rand beneficii participantilor Bancpost, iar in acelasi timp, fuziunea va consolida pozitia Eureko pe piata pensiilor private si va contribui la dezvoltarea unei piete cu jucatori mai puternici” a declarat Besim Jawad, director general al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Avand un numar mai mare de active aflate sub administrare, randamentul investitional al Eureko se va imbunatati, iar acest lucru va putea fi observat si de participantii avand in vedere ca pensia lor va creste odata cu valoarea unitatii de fond, a afirmat Radu Craciun, Director de Investitii al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Fuziunea cu Bancpost este prima de pe lista Eureko, urmand ca pana la sfarsitul anului compania sa finalizeze si fuziunea cu fondul de pensii administrat de KD anuntata la inceputul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta