Presedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a declarat ca, pana la sfarsitul lunii iunie, Comisia sa va avea o intalnire cu Asociatia Romana a Bancilor si cu alte structuri implicate, pentru a discuta problema reluarii creditarii, pe diverse domenii, scrie NewsIn.
"Pana la sfarsitul lunii iunie vom relua acest dialog cu Asociatia Romana a Bancilor pe tema reluarii creditarilor, de aceasta data divizata pe domeniile pe care trebuie sa se intample acest lucru, pe agricultura, pe administratie publica, in cazul cofinantarilor si asa mai departe", a declarat Viorel Stefan.

Acesta a precizat ca in data de 27 mai, a mai avut loc, alaturi de Comisia de buget din Senat, o intalnire pe aceasta tema, unde reprezentantii bancilor si-au aratat disponibilitatea pentru rezolvarea problemei reluarii creditarii. "S-au pronuntat in sensul ca si ei sunt preocupati de ce trebuie facut pentru relansarea creditarii. Dar de la declaratii pana la fondul problemei este cale lunga. Nu cred ca sistemul bancar va sacrifica interesul de a avea profit de dragul relansarii creditarii", a mai afirmat Stefan.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, cu referire la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii principalelor banci, ca reactia acestora este "incorecta" si a precizat ca, desi le-a propus un parteneriat, nu a auzit decat plangeri din partea bancilor.

"O sa fiu foarte sincer sa va spun ca reactia nu este multumitoare si o consider incorecta. Eu le-am propus un parteneriat, iar astazi am auzit numai plangeri, ce sa mai faca statul. Dar este timpul ca bancile din Romania sa faca si ele ceva pentru economia romaneasca", a spus Traian Basescu, la TVR 1, intrebat daca la intalnirea de la pranz cu bancile acestea au avut o reactie pozitiva.

"Simpla mentinere a liniilor de credit este un efort pe care il recunoastem si este o respectare a intelegerilor anterioare acordului cu Fondul, dar eu astept de la banci mai mult. Astept dinamism si curaj", a spus seful statului.

Traian Basescu a precizat ca are sa le reproseze bancilor dobanzile foarte mari. "Au lichiditati, sunt bani, nu inteleg de ce mai mentin aceste dobanzi. Sigur, au niste probleme din decembrie, ianuarie, februarie, cand s-au reprezit sa-si ia clientii unii altora, ca intr-un joc de-asta fara reguli, si atunci au oferit dobanzi foarte mari la depozite. Acum le este foarte greu sa coboare aceste dobanzi, pentru ca ei platesc la depozitele pe care le au dobanzi mari, de 20%, de 18%, insa asta nu este vina economiei romanesti. Este responsabilitatea lor si trebuie sa-si asume si raspunderea de a mai pierde din profit", a mai spus Traian Basescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri