Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 1,44 miliarde lei (343,95 mil. euro) la sfarsitul lui mai, in crestere cu 8,01% fata de luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lui mai, 4.325.094 de participanti de la care incasau contributii, cu 33.985 mai multi decat in aprilie, potrivit NewsIn.

Cea mai mare crestere a activelor - de 10,29% - a fost inregistrata in mai de fondul administrat de Prima Pensie, iar avansul cel mai scazut a fost inregistrat de fondul gestionat de BCR, cu 6,21%.

Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe pilonul II, cu active de 560,83 milioane lei la finalul lui mai.

Bugetul pe 2009 a blocat nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut in acest an.

Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Deficit de personal la Min. Muncii: Recalcularea pensiilor, in pericol