Astfel, BCR BpL a raportat pentru 2008 venituri totale de 10,69 milioane lei si cheltuieli de 22,37 milioane lei.

Veniturile din comisioane au fost de 6,4 milioane lei, iar cele din dobanzi si veniturile asimilate s-au ridicat la 4,24 milioane lei.

In acelasi timp, cheltuielile cu personalul au fost de 7,34 milioane lei, alte cheltuieli administrative au ajuns la 10,95 milioane lei, cheltuielile cu comisioanele s-au ridicat la aproape 3,2 milioane lei, iar cele cu dobanzile au fost de 67.700 lei.

BCR BpL gestiona active de 63,75 milioane lei la finalul anului trecut, in conditiile in care nu inregistrase in sold credite acordate clientilor la 31 decembrie 2008.

"In opinia noastra, situatiile financiare ofera o imagine fidela si justa a pozitiei financiare a bancii la 31 decembrie 2008 si a rezultatelor sale financiare si a fluxului de trezorerie pentru exercitiul financiar incheiat la aceasta data", conform raportului de audit financiar.

Creantele asupra altor institutii de credit au ajuns la 59,5 milioane lei la finalul lui 2008, iar imobilizarile necorporale se situau la 1,16 milioane lei.

BCR BpL a atras in prima jumatate de an de activitate depozite de aproape 15,1 milioane lei, in vreme ce 4,2 milioane lei reprezinta alte datorii la termen privind clientela.

Capitalul social subscris la 31 decembrie 2008 era de 45 milioane lei, conform bilantului contabil publicat de banca.

BCR BpL este subsidiara Bancii Comerciale Romane (BCR) specializata in produse de tip economisire-creditare pentru domeniul locativ, care presupun o perioada initiala de economisire inainte de acordarea unui imprumut.

BCR Banca pentru Locuinte a fost infiintata in aprilie 2008 si a inceput activitatea in iulie. Banca are un singur concurent pe piata romaneasca, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care a preluat HVB Banca pentru Locuinte.